در حوزه دندانپزشکی، لثه یکی از بخشهای حیاتی و اساس است که نقش بسیار مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. لثه تخصصی، به عنوان یک زمینه حیاتی در زمینه دندانپزشکی، مورد توجه ویژهای قرار میگیرد زیرا مشکلات مرتبط با آن میتواند عواقب جدی برای سلامت دهان و حتی سلامت کلیه بدن داشته باشد.
اگر فکر میکنید که یک متخصص لثه در اهواز باید شما را ببیند و به مشاوره نیاز دارید.
ما در کلینیک دندانپزشکی تسکین با برترین متخصصین لثه در خدمتتان هستیم.
میتوانید از طریق سرویس نوبتدهی آنلاین، نوبت خود را دریافت نمایید.
و یا از طریق تماس با شماره تلفنهای 09166468926 – 06132221833 با ما در تماس باشید.
اهمیت سلامت لثه
لثه یک پوشش نرم و عضوی است که دندانها را در مقابل باکتریها و عوامل خارجی محافظت میکند. بنابراین، حفظ سلامت لثه از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا هر گونه مشکل در این بخش میتواند منجر به بروز بیماریهای لثه و حتی از دست دادن دندانها شود.
جراحی لثه
جراحی لثه یک روش درمانی است که برای درمان مشکلات لثهها و بازسازی بافتهای لثه استفاده میشود. این نوع جراحی توسط دندانپزشکان متخصص لثه یا جراحان دهان و فک انجام میشود و به منظور بهبود سلامت لثهها و جلوگیری از پیشرفت بیماریهای لثه انجام میشود.
مراحل جراحی لثه
-
ابتدا تمام وسایل و لوازم موردنیاز استریل می شوند تا احتمال عفونت را به میزان چشمگیری کاهش دهند.
-
بسته به نوع عمل، اقدامات مربوط به بیهوشی و یا بیحسی موضعی برای فرد انجام میگردد.
-
برشهای کوچکی در امتداد لثه به وجود میآید که جراح دندانپزشک میتواند از طریق آنها لثهها را از دندان بلند کرده و ریشه دندانها را ببیند. و از این طریق هرگونه پلاک و یا عفونت را به صورت کامل از بین میبرد و تمیز میکند.
-
بعد از تمیز شدن تمام قسمتهای این بافت، نوبت به انجام اقدامات دیگر مانند تغییر شکل لثه، بازسازی استخوان و… میرسد که از قبل برنامهریزیشده و بیمار به آن نیاز دارد.
-
و در آخر پس از انجام درمان موردنیاز در این زمینه، جراح با استفاده از نخ با بخیههای بسیار ریز، لثهها را دوخته و آنها را به محل مناسب خود متصل میکند.
-
و پس از ۷ تا ۱۰ روز بسته به شرایط بخیه ها باز میشوند و جای زخم بهبود مییابد.
یک متخصص جراحی لثه در اهواز میتواند عمل جراحی لثه را به بهترین شکل و اصولی انجام دهد. درمانگاه دندانپزشکی تسکین با حضور بهترین دکتر جراحی لثه در اهواز در خدمت همشهریان و هم استانیهای عزیزمان میباشد.
مراقبتهای بعد از عمل جراحی لثه
-
از داروهای مسکن برای تسکین دادن درد در روزهای نخست استفاده نمایید.
-
از دهانشویهها و ضدعفونیکنندهها برای تمیز نگهداشتن محل عمل و جلوگیری از عفونت استفاده نمایید.
-
از ورزش شدید و سنگین در هفته اول پس از عمل پرهیز نمایید.
-
سیگار کشیدن ممنوع می باشد.
-
خوردن غذاهای سفت و سخت در روزهای بعد از عمل ممنوع میباشد و از غذاهای نرم استفاده نمایید.
نشانههای انواع بیماری های لثه کدامند؟
-
بوی بد دهان
-
حساس شدن دندان به سرما و گرما
-
تحلیل لثه و مشخص شدن ریشه دندانها
-
ورم و التهاب لثهها
-
خونریزی بیدلیل لثهها
-
احساس درد هنگام جویدن غذا
-
لق شدن دندانها
-
تغییر رنگ لثه
ویژگیهای لثه سالم
– رنگ : صورتی روشن
–شکل :حاشیه دالبری
– چسبندگی کامل به بافتهای
-اطراف دندان
-پر بودن فضاهای بین دندانی
پریودنتیت چیست ؟
پریودنتیت نوع شدیدتر از بیماری لثه است. در این نوع از بیماری، وضعیت لثه بسیار حادتر است که به تدریج بافت لثه شروع به التهاب کرده و ممکن است به استخوان و بافتهای اطراف لثه هم سرایت کند. در طی این فرایند التهابی، لثهها از دندان جدا میشوند.
پیوند لثه چیست؟
پیوند لثه نوعی عمل جراحی است که برای معالجه عقب نشینی و به منظور ترمیم و بازسازی لثههای تحلیل رفته انجام میشود. این یک عمل جراحی سریع و نسبتا ساده است که در آن یک پریودنتیست یا متخصص پریودنتیت (لثه)، بافت را از سقف دهان برداشته و از آن برای لثه آسیب دیده تا جایی که عقب رفته است استفاده میکند.
چه کسانی کاندیدای پیوند لثه هستند؟
افرادی که دچار عقب رفتگی لثه شدهاند کاندیدای پیوند لثه هستند. از آنجایی که عقب رفتگی لثه به مرور زمان و کم کم اتفاق میافتد بیمار متوجه آن نمیشود، تا آسیب جدی به لثه وارد شود و اگر درمان نشود، ممکن است منجر به از دست دادن دندان شود
در پیوند لثه، پریودنتیست مقـداری از بافت سقف دهان را برداشته وآن را به لثه آسیب دیده پیوند میزند. پیوند لثه معمولا جنبه درمانی دارد، اما گاهی برای اصلاح طرح لبخند نیز از آن استفاده میشود.
پریودنتیت ← درمان ← روشهای پیشگیری از پیشرفت بیماری
-
جرمگیری
-
رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
-
جراحی
پریودنتیت ← انواع
-
ضعیف ← لق شدن دندانها و تحلیل لثه
-
متوسط ← لق شدن دندانها و از بین رفتن یک سوم استخوان اطراف دندانها
-
پیشرفته ← از بین رفتن استخوان اطراف دندانها و از دست دادن تمام دندانها
درمان پریودنتیت (جراحی فلپ)
برای درمان و جلوگیری از پیشرفت بیمـاری پریـودنتیت جراحی فلپ انجام میشود. در این جراحی، لثه در نواحی درگیـر بیـماری کنـار زده میشـود و تمـام جـرمهـا و عفونتهـایی که تا عمـق لثـه نفوذ کـردهاند پاکـسازی مـیشوند. بعـد از ایـن پاکسازی عمیق احتمال خونریزی وجود دارد و جای نگرانی نیست.